ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα της σχολής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Γλυφάδα. Ο Αθλητικός Όμιλος Α .Ο. Πήγασος Γλυφάδας, ξεκίνησε τη δημιουργία ποδοσφαιρικής Ακαδημίας Σχολή ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Γλυφάδας και μπήκε στην οικογένεια του Ολυμπιακού την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018.

Ο στόχος μας είναι να έχουμε ακαδημία με υγιή στοιχεία η οποία θα λειτουργεί με επαγγελματικά πρότυπα, καθώς και να ωθήσουμε όλο και περισσότερα παιδιά στο χώρο του αθλητισμού, εκπαιδεύοντας τα σε ένα ασφαλές, οργανωμένο και λειτουργικό στάδιο και να αγαπήσουν τον αθλητισμό. Με τη συμμετοχή στα αθλήματα το παιδί γίνεται μέλος μιας ομάδας και μαθαίνει να επικοινωνεί ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια προς έναν κοινό στόχο.
Οι σχολές του Ολυμπιακού θέτουν τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας και έχουν ως στόχο να δώσουν στο ποδόσφαιρο σπουδαίους παίκτες και άξιους ανθρώπους !!! Ο Ολυμπιακός είναι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΟΡΑΜΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΕΛΛΟΝ.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Η ακαδημία μας στα πλαίσια της συμμετοχής των αναπτυξιακών τμημάτων Κ12 και άνω της Σχολής μας, στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. ΑΘΗΝΩΝ, ανακοινώσε επισήμως την συνεργασία της με τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (τ. Απόλλων Περιστερίου), με τα χρώματα του Αθλητικού Ομίλου Αστέρα Γλυφαδας. Η συνεργασία αυτή πραγματοποιήθηκε με κύριο γνώμονα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας και με απότερο σκοπό την μελλοντική εξέλιξη των παιδιών μας καθώς και όλων των παιδιών της Γλυφάδας.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η Ακαδημία Ολυμπιακός Γλυφάδας στελεχώνεται από έμπειρους διπλωματούχους UEFA προπονητές.
O μικρός αριθμός παικτών βοηθάει τους προπονητές μας να γνωρίζουν καλά τις σωματικές, φυσιολογικές και πνευματικές δυνατότητες των παιδιών και της ομάδας τους.
Όλα τα τεχνικά – τακτικά στοιχεία προσεγγίζονται στην πρακτική τους εξάσκηση, με βάση τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της κάθε ηλικίας.
Η προπόνηση σε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης είναι σχεδιασμένη σε ρεαλιστικές καταστάσεις.
Η προπόνηση και η αγωνιστική αξιολόγηση των αθλητών του δικτύου πραγματοποιείται αυστηρά και οι πλέον ταλαντούχοι προωθούνται στα τμήματα υποδομής και στις αγωνιστικές ομάδες της Π.Α.Ε Ολυμπιακο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

5- 10 ετών Εισαγωγή στη βασική προετοιμασία
Πολυπλευρικότητα
Εισαγωγή και διδασκαλία βασικών στοιχείων της τεχνικής.
Ψυχοκινητική εξάσκηση, ευχαρίστηση.
Ποδοσφαιρικό παιχνίδι

10 – 14 ετών Δημιουργία
Αρχή της εξειδίκευσης.
Ειδική ποδοσφαιρική προπόνηση.
Διδασκαλία τακτικής
Εκπαίδευση, Βελτίωση, Σταθεροποίηση τεχνικοτακτικών στοιχείων.
Επιδεξιότητα
Βελτίωση του Ποδοσφαιρικού παιχνιδιού.

Κατατάσσονται ηλικιακά ως εξής:
5- 6 ετών Παιγνιώδης μέθοδος
7- 8 ετών Παιχνίδι – άσκηση – παιχνίδι.
9 – 10 ετών Διδασκαλία Τεχνικής.
11 – 14 ετών Εκπαίδευση τεχνικής – Διδασκαλία τακτικής.